ALIN MARGINEAN -pilot roman de raliuri-

Lucian-Alin Mărginean (n. 11 iulie 1970, Cluj-Napoca, Cluj, România) este un pilot român de raliuri.

 

A debutat în competițiile auto la 15 ianuarie 1994, în cadrul Cupei „Alpha”; un concurs desfasurat pe kartodromul din Cartierul Gheorgheni al orasului Cluj – Napoca, concurand pe un Ford Escort RS, cu care s-a clasat pe primul loc al Clasei 1600 cmc.

A pilotat primul Mitsubishi Lancer EVO IV de Grupa N din România, în Raliul Timisoare 1999.

 

Tot in anul competitional 1999 dar cu ocazia RALIULUI TIMKEN 100 – CLUJ-NAPOCA desfasurat intre 28-31 mai, aliniaza la startul acestui raliu de casa aceeasi masina de concurs; Mitsubishi Lancer Evolution 4. Impreuna cu copilotul Bogdan Pena (verisorul sau) castiga prima proba speciala a Raliului Timken 100, proba speciala fiind “Kartodrom”. Acest debut senzational al raliului este consemnat de catre toate ziarele locale. In continuare prezentam relatarea de la fata locului a reporterului ziarului Sport care in numarul sau din 29 mai consemna pe prima pagina: “ Aperitivul Timken 100 Rally: Clujeanul Alin Marginean l-a surclasat pe campionul Titi Aur. Aproximativ 5.000 de spectatori au asistat la prima etapa a Timken Rally, actuala denumire a Raliului Clujului. Proba speciala cu numarul 1 s-a “alergat” pe kartodromul din Gheorgheni”.

In urma prestatiilor din cadrul Campionatului National de Raliuri – CNR precum si a Campionatului National de Viteza pe Traseu Montan – CNVTM desfasurate sub egida FRAS, incepand cu primavara anului 1999 sportivul Alin Marginean este primul pilot roman din sectiunea automobilism sportiv acceptat si afisat in cadrul renumitului Restaurant Champions al JW Marriot Bucharest Grand Hotel.

În cadrul Campionatului Național de Viteză pe Traseu Montan – CNVTM ediția 2002, s-a clasat pe locul 3 în Clasamentul General Grupa N. Obține astfel titlul de Vicecampion Național al Grupei N, cu un Mitsubishi Lancer EVO 6,5 Tommi Makinen Limited Edition. De asemenea este declarat Vicecampion National al Clasei N4 al CNVTM in anul competitional 2002. In competitia CNR – Campionatul National de Raliuri al anului 2002 si cu ocazia RALIULUI BANATULUI 2002, ocupa LOCUL 3 masina de concurs fiind un Mitsubishi Lancer EVO 6,5 Tommi Makinen Limited Edition pregatita pentru Grupa N a FIA. De mentionat ca la proba speciala desfasurata in centrul orasului si in fata unui numeros public ce a savurat acest eveniment, se claseaza pe locul 2 al timpilor obtinuti la proba speciala show a raliului, la o diferenta de numai 0,5 secunde de locul 1 al probei.

 

In competitia CNR – Campionatul National de Raliuri al anului 2002 si cu ocazia RALIULUI BANATULUI 2002, ocupa LOCUL 3 masina de concurs fiind un Mitsubishi Lancer EVO 6,5 Tommi Makinen Limited Edition pregatita pentru Grupa N a FIA. De mentionat ca la proba speciala desfasurata in centrul orasului si in fata unui numeros public ce a savurat acest eveniment, se claseaza pe locul 2 al timpilor obtinuti la proba speciala show a raliului, la o diferenta de numai 0,5 secunde de locul 1 al probei.

 

In acelasi an competitional 2002, dar cu ocazia Raliului Argesului desfasurat pe dealurile din jurul orasului Pitesti, pe un traseu cu o conformatie 100% macadam si cu multe viraje mascate si de mare viteza, castiga PS 2 – Budeasa in clasamentul general al raliului cu o masina pregatita pentru grupa N a Campionatului National de Raliuri – CNR 2002; este vorba despre acelasi model Mitsubishi Lancer Evolution 6,5 – Tommi Makinen Limited Edition. După o pauză de 6 ani, în 2008 a revenit în Campionatul Național de Raliuri al României, cu un Mitsubishi Lancer EVO IX de Grupa N, avându-l alături pe copilotul Virgiliu Dumbrăvan.

 

După o pauză de 6 ani, în 2008 a revenit în Campionatul Național de Raliuri al României, cu un Mitsubishi Lancer EVO IX de Grupa N, avându-l alături pe copilotul Virgiliu Dumbrăvan.

Trece la grupa H cu acelasi Mitsubishi Evo IX, unde isi adjudeca intr-un mod clar titlul de Campion National Absolut al Grupei H – grupa cea mai disputata din Campionatul National de Raliuri al FRAS. Parcursul a fost realizat cu 47 de puncte si doua victorii absolute la Brasov (raliu disputat pe asfalt) si cel de la Iasi (raliu de macadam 100%). Toate celelalte clasari au validat anul exceptional al lui Marginean, cu clasari doar pe podiumul competitional al grupei si clasei H.

 

Pe tot parcursul anului competitional au fost o grupa respectiv o clasa foarte disputata, implicit cu participare internationala si masini de concurs extrem de bine pregatite tehnic; asa cum s-a si vazut din toate inscrierile si participarile in acest an competitional asa cum spuneam, atat de disputat.

 

Trece la grupa H cu acelasi Mitsubishi Evo IX, unde isi adjudeca intr-un mod clar titlul de Campion National Absolut al Grupei H – grupa cea mai disputata din Campionatul National de Raliuri al FRAS. Parcursul a fost realizat cu 47 de puncte si doua victorii absolute la Brasov (raliu disputat pe asfalt) si cel de la Iasi (raliu de macadam 100%). Toate celelalte clasari au validat anul exceptional al lui Marginean, cu clasari doar pe podiumul competitional al grupei si clasei H. Pe tot parcursul anului competitional au fost o grupa respectiv o clasa foarte disputata, implicit cu participare internationala si masini de concurs extrem de bine pregatite tehnic; asa cum s-a si vazut din toate inscrierile si participarile in acest an competitional asa cum spuneam, atat de disputat. Campion National Absolut al Clasei H9 in Campionatul National de Raliuri al FRAS in Romania. Masina de concurs a fost un Mitsubishi Lancer Evolution IX. A fost un an competitonal extrem de disputant, multe masini extrem de bine pregatite si o implicare absoluta a echipelor tehnice.

 

Campion National Absolut al Clasei H9 in Campionatul National de Raliuri al FRAS in Romania. Masina de concurs a fost un Mitsubishi Lancer Evolution IX. A fost un an competitonal extrem de disputant, multe masini extrem de bine pregatite si o implicare absoluta a echipelor tehnice.

In cadrul Galei Campionilor FRAS 2009 – eveniment dispitat la Sinaia il are invitat de onoare pe Dan Negru, alaturi de care evolueaza la gala demonstrativa din centrul orasului. In data de 23 ianuarie 2010 Campionul Absolut de Raliuri Grupa H, Alin Marginean, si-a prezentat masina de concurs cu care a obtinut aceste rezultate, contribuind apoi la show-ul organizat la lansarea oficiala a echipei de hochei de gheata Steaua Rangers. Acest moment istoric a avut loc la Patinoarul Flamaropol din Bcuresti unde, intr-o atmosfera absolut incedinara Steaua Rangers a intalnit intr-un meci vedeta, pe HC Barcelona. Astfel, echipa de hochei pe gheata Steaua Rangers a invins Barcelona, scor 9-4, la primul meci sub aceasta titulatura, pe patinoarul Mihai Flamaropol. Pentru stelisti, golurile au fost marcate de Razvan Lupascu, Ioan Timaru, Andrei Butocinov (2), Roberto Gliga (20< Denis Zabludovski, Cam Severson si Marius Marcus.De partea cealalta, pentru catalani au inscris Juan Munoz, Danilo Didkovski, Mikael Boberg si Orio Boronat.

In data de 23 ianuarie 2010 Campionul Absolut de Raliuri Grupa H, Alin Marginean, si-a prezentat masina de concurs cu care a obtinut aceste rezultate, contribuind apoi la show-ul organizat la lansarea oficiala a echipei de hochei de gheata Steaua Rangers. Acest moment istoric a avut loc la Patinoarul Flamaropol din Bcuresti unde, intr-o atmosfera absolut incedinara Steaua Rangers a intalnit intr-un meci vedeta, pe HC Barcelona. Astfel, echipa de hochei pe gheata Steaua Rangers a invins Barcelona, scor 9-4, la primul meci sub aceasta titulatura, pe patinoarul Mihai Flamaropol.

 

Lovitura onorifica de la inceputul meciului a fost data de Marius Lacatus, in timp ce in prima pauza a avut loc o demonstratie absoluta de pilotaj pe gheata a Campionului National Absolut de raliuri, Alin Marginean.

“Ceea ce m-a suprins placut a fost insa prestatia Campionului National Absolut de Raliuri H – pilotul de raliu Alin Marginean care in pauza primei reprize a facut o scurta reprezentatie pe gheata fara a avea masina echipata cu cauciucuri de iarna”.


După ieșirea din activitatea competițională în automobilism, bazându-se pe studiile de drept și economie pe care le are, Alin Mărginean a intrat în domeniul afacerilor. În prezent este managerul unei cunoscute instituții private din domeniul sănătății – Egr*****.

Este activ și în plan cultural și social. Pasionat de ezoterism și istorie, a publicat la Editura Eikon în anul 2017 cartea „Giacomo Casanova- Arta de a păși mereu lângă prăpastie, fără a cădea în ea”, iar în anul 2018 a editat la aceeași companie culegerile de documente „Constantin Bellu și Supremul Consiliu în ancheta Securității”, respectiv „Constantin Bellu și redeșteptarea Supremului Consiliu în exil (1969); percepții ale Securității”, ultima în colaborare cu istoricul Silviu B. Moldovan. Pentru activitățile sale culturale a obținut Premiul Național Olimpian Ungherea, acordat de MLNR pentru planșa de arhitectură „Giacomo Casanova-arta de a păși mereu pe lângă prăpastie fără a cădea în ea”, Diploma de excelență a Editurii Eikon-2019 și Premiul de excelență al Centrului de Studii Regionale și Pluraliste Transilvania, 2019.

 

Pentru activitățile sale culturale a obținut Premiul Național Olimpian Ungherea, acordat de MLNR pentru planșa de arhitectură „Giacomo Casanova-arta de a păși mereu pe lângă prăpastie fără a cădea în ea”, Diploma de excelență a Editurii Eikon-2019 și Premiul de excelență al Centrului de Studii Regionale și Pluraliste Transilvania, 2019.

 

Alin L. Mărginean este membru în mai multe organizații non-guvernamentale din România și din străinătate, dintre care amintim: Marea Loja Națională a României, Asociația pentru Administrarea Ritului Scoțian Antic și Acceptat, Societatea Română de Reabilitare Medicală, Forumul B’nai B’rith România, Chatham House- The Royal Institute for International Affaires- Marea Britanie.

ARTICOLE DIN PRESA

„Nu știu alții cum sunt”, însă eu, la prima întâlnire cu bijuteria BMW, botezată după tipicul obicei teuton – scurt, tehnic, aproape enervant de matematic – M5, am retrăit câteva din momentele din nu foarte îndepărtata adolescență, când urmăream la......

2009 – Trece la grupa H cu acelasi Mitsubishi EvoIX, unde isi adjudeca titlul national cu 47 de puncte si doua victorii la Brasov si Iasi...

Week-end-ul trecut echipajul Alin Marginean / Gabi Lazar a participat la etapa care a dat startul sezonului competitional 2009 al Campionatului National de Raliuri Dunlop, reusind un rezultat pe care Alin l-a caracterizat drept „mare, cat copilotul” – victoria la Grupa H. ...

Vice-campionul national Alin Marginean, legitimat la Clubul Sportiv ProRally, revine in circuitul competitional la bordul unei masini Mitsubishi Lancer Evolution 9. Alin Marginean va pilota masina cu insemnele Nicorette in prima etapa a Campionatului de Raliuri al Romaniei 2008, care......

1. Care ar fi plusurile și minusurile acestui sezon competițional al Campionatului Național de Raliuri? Care crezi că a fost cea mai bine organizată etapă?Alin Mărginean : Având în vedere că am lipsit 6 ani din activitatea competițională, pot spune că......

Marți, 13 ianuarie 2009, pilotul Alin Mărginean a avut onoarea să fie primit de către Ovidiu Mazilu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, la sediul acesteia.Pe lângă discuțiile legate de probleme actuale ale sportivilor din campionatele naționale de raliu și......

In deschiderea evenimentului, Federaţia Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Primăria oraşului Sinaia, a organizat un RallyShow incendiar în care Daniela Crudu, Dani Oțil, Dan Negru, Gabriela Szilagyi, Geaniana Corondan şi primarul sinăian Vlad Oprea, au stat în dreapta unora din cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2009 şi Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009....

În deschiderea evenimentului, Federaţia Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Primăria oraşului Sinaia, a organizat un RallyShow incendiar în care Daniela Crudu, Dani Oțil, Dan Negru, Gabriela Szilagyi, Geaniana Corondan şi primarul sinăian Vlad Oprea, au stat în dreapta unora din cei mai......

Date tehnice Motor:Numar cilindri: 4 in linieCilindree (cu turbo): 1997 x 1,7Putere maxima (CP): 280 la 5300 rpmMoment maxim (NM): 480 la 3500 rpmInjectie: Magnetti Marelli MR3Turbo: MitsubishiPozitie: fata – transversal Transmisie:Integrala Diferential:Electronic centralMecanic fata si spateCutie viteze: 5 +......

Raliul Auto Blic „Iarna 2002” Mitsubishi Lancer EVO 6,5 Locul 3 Categoria 4×4 Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan Ediția 2002 Mitsubishi Lancer EVO 6,5 Tommi Makinen limited edition Vicecampion național Grupa N Campionatul Național de Viteză pe Traseu......

Fără îndoială, în CNR Dunlop 2008 avem de-a face cu mai multe revelații. Este vorba de piloții străini, de Porcișteanu, cu prestații excelente pe o mașină integrală, dar și de echipajul cu numărul 95 – Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan.......

În zilele de 20 și 21 septembrie Campionatul Național de Raliuri Dunlop a programat cea de-a șaptea etapă a sezonului în curs, Raliul „Avram Iancu Ecomax”, etapă de referință a sportului automobilistic românesc, cu o istorie de peste 30 de......

  Echipa de hochei pe gheata Steaua Rangers a invins Barcelona, scor 9-4, la primul meci sub aceasta titulatura, pe patinoarul Mihai Flamaropol.Pentru stelisti, golurile au fost marcate de Razvan Lupascu, Ioan Timaru, Andrei Butocinov (2), Roberto Gliga (20< Denis Zabludovski, Cam Severson si Marius Marcus.......

Sambata 23 ianuarie 2010,pe patinoarul Mihai Flamaropol a avut loc partida dintre echipele Steaua Rangers si H.C. Barcelona ,partida  fiind una amicala si pentru a relansa echipa Steaua cu noul nume de Rangers ,la ora la care s-a dat startul......

Veşti nu tocmai bune din partea echipajului Alin Mărginean / Virgiliu Dumbrăvan, care urmau să participe în tandem, pentru al doilea an consecutiv în etapa de deschidere a campionatului de raliuri, TESS Rally....