www.cmn.ro Cercul National Militar Contact

Featured Project.

Build a future.

ISTORIC PALAT

In perioada aprilie 2017 – august 2021 exteriorul cladirii palatului Cercului Militar National este supus unor lucrari complexe de restaurare…

ISTORIC INSTITUTIE

Cercul Militar Național este una dintre cele mai vechi instituţii militare româneşti, având practic vârsta Independenţei ţării, pentru ca s-a înfiinţat la data de 15 decembrie 1876…

CERCUL MILITAR NATIONAL
140 - Traditie si continuitate

Cercul Militar Naţional – Decorat cu ORDINUL „MERITUL CULTURAL” în gradul de Comandor – „Promovarea Culturii”

www.cmn.ro

CMN Conferinte

Inițiate în anul 2011, Conferințele Cercului Militar Național s-au bucurat de prezența unor personalități marcante ale culturii românești, abordând teme interesante din cele mai diverse domenii.

Marți, 22 octombrie 2019, Sala de Marmură, Conferința „Apărarea frontierelor Marii Uniri – 1919″ organizată de Academia Română și Statul Major al Apărării.

Joi, 16 mai 2019, ora 15.00, la Sala „Eusebiu Ștefănescu”, Conferința „Transparentele aripi. Mihai Eminescu-Nichita Stănescu-Eusebiu Ștefănescu”.

www.cmn.ro

CMN Interferente

Interferenţele Culturale includ prezentări pe diferite teme, susţinute de personalităţi cu renume în arta, știința şi cultura românească, în perioada octombrie 2019 – iunie 2020, în fiecare zi de joi, ora 17.15, la Sala Ștefan cel Mare și Sfânt.

www.cmn.ro

CMN Cursuri

Instrumente muzicale

Arte plastice

Limbi straine

www.cmn.ro

CMN Expozitii

Cercul Militar Naţional a destinat trei săli cu intrare directă din Bulevardul Regina Elisabeta pentru organizarea cu predilecţie a expoziţiilor.

 

Printre priorităţile instituţionale se numără evenimentele expoziţionale prilejuite de omagierea şi sărbătorirea, după caz, a Zilei Armatei, Zilei Cercului Militar Naţional, Salonului de carte Polemos organizat de Editura Militară, zilelor armelor şi structurilor/entităţilor din MApN şi altele asemenea sau a celor de grup din cadrul cursurilor de pictură pentru copii/adulţi ale Cercului Militar Naţional.

 

În acest sens, cele trei săli sunt Galeria Artelor, Sala Foaier şi Sala Rondă, care pot găzdui expoziţii de pictură, grafică, sculptură, fotografie, precum şi alte evenimente conexe.

 

Totodată, un lucru deosebit de important îl reprezintă utilizarea acestor săli de expoziţii de către artiştii profesionişti sau amatori, prin expoziţii personale sau de grup, pe baza unui contract şi a unei planificări anuale. 

 

Expoziţiile sunt deschise zilnic publicului larg între orele 11.00 – 19.00.

Galeria Artelor este una dintre cele mai frumoase şi cele mai vizitate săli de expoziţii din Bucureşti şi a găzduit de la debut, 15 iunie 1995, până în prezent expoziţiile celor mai cunoscuţi pictori românI

Foaier este sală de expoziţie, aflată la parterul palatului, cu intrare din bulevardul Regina Elisabeta, ce oferă o mare vizibilitate simezei, prin prezenţa pereţilor din sticlă.

Sala Rondă este sală de expoziţie, aflată la parterul palatului, cu intrare din bulevardul Regina Elisabeta. Este decorată cu ornamentaţii aurite, cu candelabre şi aplice ce creează un ambient elegant.

www.cmn.ro

Tur Virtual

Palatul Cercului Militar Naţional este situat în centrul istoric al Bucureştiului, la intersecţia a doua artere principale: Calea Victoriei, odinioară Podul Mogoşoaia, şi Bulevardul Regina Elisabeta