Prezentare generala SIBACA

Acronim: SICABA
Domeniu de specializare: Tehnologia informației și a comunicațiilor, spațiu și securitate
Director de proiect: Ionel POPESCU ionel.popescu@straero.ro
Responsabil proiect COMOTI: Lica FLORE lica.flore@comoti.ro
Data începerii contractului: 01.09.2020
Data încheierii contractului: 31.08.2022

 

Prezentare detaliata SIBACA


Scopul proiectului ”Sistem inovativ de calibrare automata a balantelor aerodinamice” este de a proiecta, realiza si valida un sistem integrat modern, cu caracter inovativ, destinat calibrarii automate a balantelor aerodinamice.


Noul sistem va fi folosit de STRAERO S.A. pentru oferirea de servicii de calibrare pe piata de profil nationala si internationala. Durata implementarii proiectului este de 24 luni.Activitatile din cadrul proiectului sunt grupate in trei etape, astfel: Etapa 1 - Proiectare preliminara, Etapa 2 - Proiectare detaliata si fabricare, Etapa 3 - Integrare, testare si validare.

Rezultatele estimate


Parteneriatul isi propune dezvoltarea sistemului inovativ de calibrare a balantelor aerodinamice prin validarea componentelor și/sau a ansamblului în condiții relevante de funcționare (mediul industrial). Toate componentele tehnologiei vor fi asamblate astfel încât configurația sistemului sa fie similară aplicației finale în aproape toate aspectele. Livrabilele vor include rezultatele testelor de laborator, analiza diferențelor între condițiile de laborator si analiza semnificației testelor de laborator pentru funcționarea sistemului real.

Consortiu proiect


Coordonator: STRAERO-(INSTITUTUL PENTRU CALCULUL SI EXPERIMENTAREA STRUCTURILOR AERO-ASTRONAUTICE) S.A..

Director proiect: Ionel POPESCU ionel.popescu@straero.ro

Partener 1: INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE TURBOMOTOARE - COMOTI

Responsabil proiect: Lica FLORE lica.flore@comoti.ro